Archiv článků
9) Co bych dnes na knize změnila
31.05.2017 14:29
U příležitosti dvouletého vydání naší kuchařky jsem dostala chytrou otázku, co bych dnes, s časovým odstupem, udělala v této kuchařce jinak. Využiji této otázky ke sdělení některých mých současných postojů k bezlepkové dietě.
Neměnila bych koncept založený na využívání přirozeně bezlepkových...
16-03-13 Jak nahradit mléko
31.10.2015 20:49
Tvarohový koláč, dort se smetanovým krémem, pařížská šlehačka, stracciatella, jahodovo-smetanový krém, mléčný koktejl, kakao, máslo, zmrzlina, pizza se sýrem, sýrová pomazánka, smetanové omáčky, smažený sýr - to vše bez mléka a samozřejmě bez lepku, bez použití obilovin, sóji a průmyslově...
2) Cena
24.05.2014 09:05
Cena knihy je 320 Kč.
Platba převodem na účet: 2500187579/2010 (platbu dobírkou neakceptujeme)
- do pole Poznámka při platbě vpište Kuchařka
Doprava Zásilkovnou za 58 Kč
- k objednávce připište výdejní místo Zásilkovny, na kterém si balíček...
Kurzy vaření - obecné informace
27.12.2012 15:16
Pořádáme kurzy vaření pro jednotlivce a pro pracovní kolektivy.
Kurzy pro jednotlivce
vybírají zájemci podle tématu kurzu a místa konání, která jsou dopředu dána. Nabídku těchto kurzů najdete v sekci Kalendář akcí pod názvy jednotlivých kurzů.
Kurzy pro pracovní kolektivy
se pořádají ve dvou...
Hruškové řezy
02.09.2011 22:08
Hruškové řezy: Korpus - 4 žloutky smícháme se 150 ml jáhlové nebo kukuřičné mouky, 4 lžícemi oleje, 4 lžícemi hroznového cukru, 1 odměrka Stevie (pod názvem Sladký polibek), 1 lžička Vinného kamene, do směsi počástech vmícháme sníh ze 4 bílků, těsto nalijeme do pekáče s pečícím papírem...
7) Ohlasy na knihu
14.06.2011 22:28
14.6.2011
"...Koncepci knihy bych Vám chtěl touto cestou nesmírně pochválit, text je velmi přehledný, jasný, grafické přílohy velmi zdařile provedeny a zejména je celá kniha skutečně prakticky zaměřena. Určitě jste udělala nesmírně záslužnou a prospěšnou práci."
prof. MUDr. Zdeněk Doležel,...
7) Jeden z pohledů na bezlepkovou dietu
04.06.2011 18:34
Na webových stránkách cz.withoutgluten.eu jsem se pobavila článkem Jak tak o tom přemýšlím od Miloše Adámka, z něhož použiji úryvek, který velmi koresponduje s mým postojem:
... Většina pravidelných návštěvníků této makrobiotické jídelny jsou nemocní lidé, kteří se jídlem léčí. Vůbec nechápu,...
1) Co je lepek?
04.06.2011 16:42
Lepek, jinak také gluten, je směs dvou bílkovin, gliadínu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu (ve vnitřní části) semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80% z bílkovinového obsahu.
Jde o důležitou...
6) Lepek a deprese
04.06.2011 16:08
Na webových stránkách uzkost-deprese.webnode.cz najdete zajímavé souvislosti mezi lepkem a psychickým stavem:
... U depresí či úzkosti zvažují nyní v USA možnou spojitost s metabolismem lepku. Mechanismus tohoto působení není v současné době zcela odhalen, nicméně případů, kdy...
2) Celiakie
13.05.2011 20:17
1)
Celiakie je celoživotní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. U lidí s touto nesnášenlivostí dochází působením lepku ke změně povrchu sliznice tenkého střeva, mizí zde mikroklky a klky. V důsledku toho se povrch tenkého střeva snižuje, s tím se zmenšuje jeho...
Záznamy: 1 - 10 ze 32