Archiv článků

9) Co bych dnes na knize změnila

31.05.2017 14:29
U příležitosti dvouletého vydání naší kuchařky jsem dostala chytrou otázku, co bych dnes, s časovým odstupem, udělala v této kuchařce jinak. Využiji této otázky ke sdělení některých mých současných postojů k bezlepkové dietě. Neměnila bych koncept založený na využívání přirozeně bezlepkových...

16-03-13 Jak nahradit mléko

31.10.2015 20:49
Tvarohový koláč, dort se smetanovým krémem, pařížská šlehačka, stracciatella, jahodovo-smetanový krém, mléčný koktejl, kakao, máslo, zmrzlina, pizza se sýrem, sýrová pomazánka, smetanové omáčky, smažený sýr - to vše bez mléka a samozřejmě bez lepku, bez použití obilovin, sóji a průmyslově...

2) Cena

24.05.2014 09:05
Cena knihy je 320 Kč. Platba převodem na účet: 2500187579/2010 (platbu dobírkou neakceptujeme) - do pole Poznámka při platbě vpište Kuchařka   Doprava Zásilkovnou za 58 Kč  - k objednávce připište výdejní místo Zásilkovny, na kterém si balíček...

Kurzy vaření - obecné informace

27.12.2012 15:16
Pořádáme kurzy vaření pro jednotlivce a pro pracovní kolektivy. Kurzy pro jednotlivce vybírají zájemci podle tématu kurzu a místa konání, která jsou dopředu dána. Nabídku těchto kurzů najdete v sekci Kalendář akcí pod názvy jednotlivých kurzů. Kurzy pro pracovní kolektivy se pořádají ve dvou...

Hruškové řezy

02.09.2011 22:08
  Hruškové řezy: Korpus - 4 žloutky smícháme se 150 ml jáhlové nebo kukuřičné mouky, 4 lžícemi oleje, 4 lžícemi hroznového cukru, 1 odměrka Stevie (pod názvem Sladký polibek), 1 lžička Vinného kamene, do směsi počástech vmícháme sníh ze 4 bílků, těsto nalijeme do pekáče s pečícím papírem...

7) Ohlasy na knihu

14.06.2011 22:28
14.6.2011 "...Koncepci knihy bych Vám chtěl touto cestou nesmírně pochválit, text je velmi přehledný, jasný, grafické přílohy velmi zdařile provedeny a zejména je celá kniha skutečně prakticky zaměřena. Určitě jste udělala nesmírně záslužnou a prospěšnou práci." prof. MUDr. Zdeněk Doležel,...

7) Jeden z pohledů na bezlepkovou dietu

04.06.2011 18:34
Na webových stránkách cz.withoutgluten.eu jsem se pobavila článkem Jak tak o tom přemýšlím od Miloše Adámka, z něhož použiji úryvek, který velmi koresponduje s mým postojem: ... Většina pravidelných návštěvníků této makrobiotické jídelny jsou nemocní lidé, kteří se jídlem léčí. Vůbec nechápu,...

1) Co je lepek?

04.06.2011 16:42
  Lepek, jinak také gluten, je směs dvou bílkovin, gliadínu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu (ve vnitřní části) semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80% z bílkovinového obsahu.  Jde o důležitou...

6) Lepek a deprese

04.06.2011 16:08
Na webových stránkách uzkost-deprese.webnode.cz najdete zajímavé souvislosti mezi lepkem a psychickým stavem:  ... U depresí či úzkosti zvažují nyní v USA možnou spojitost s metabolismem lepku. Mechanismus tohoto působení není v současné době zcela odhalen, nicméně případů, kdy...

2) Celiakie

13.05.2011 20:17
1) Celiakie je celoživotní onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. U lidí s touto nesnášenlivostí dochází působením lepku ke změně povrchu sliznice tenkého střeva, mizí zde mikroklky a klky. V důsledku toho se povrch tenkého střeva snižuje, s tím se zmenšuje jeho...
Záznamy: 1 - 10 ze 32
1 | 2 | 3 | 4 >>